ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

A Free Template From Joomlashack

3.jpg

Τελευταία Νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ΕΝΣΙΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

  Διατίθεται ενσίρωμα πορτοκαλιού καλής ποιότητας σε προσιτή τιμή .

25 Μαϊ 2015

Read more

ΝΕΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Η εταιρεία μας στηρίζοντας τους πελάτες της  φέρνει πιο κοντά τους τα αρίστης ποιότητας προιόντα της, ιδρύοντας νέο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ στην ΕΛΑΣΣΟΝΑ. Η διεύθυνση του νέου καταστήματος είναι στο 1 χλμ  ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ...

04 Μαϊ 2015

Read more

Πατατόσπορος

Άρχισε  η διάθεση πατατόσπορου απο την εταιρεία μας . Διαθέτουμε 3 ποκιλίες : 1.  SPUNTA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 2. MONALISA  ( Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΑΤΑΤΑ) 3. AGRIA ( κατάλληλη για ορεινές περιοχές ) Και οι τρεις...

14 Ιαν 2012

Read more

Νέο προϊόν

Μεγάλη ζήτηση άρχισε να παρουσιάζει η ζήτηση για τροφή σαλιγκαριών . Έτσι η εταιρεία μας άρχισε την παραγωγή μίγματος για σαλιγκάρια και απευθύνεται σε όλους τους σαλιγκαροεκτροφείς.

02 Δεκ 2011

Read more

Διαφορές στη διατροφή Σκύλλου και γάτας

Κάποιοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν δίνουν στους σκύλους τους γατοτροφή. Άλλοι δίνουν στη γάτα τους σκυλοτροφή. Κακώς! Αυτά τα δύο είδη έχουν πολύ διαφορετικές διατροφικές...

01 Δεκ 2011

Read more
Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους 
Διαφορές στη διατροφή Σκύλλου και γάτας

Κάποιοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν δίνουν στους σκύλους τους γατοτροφή. Άλλοι δίνουν στη γάτα τους σκυλοτροφή. Κακώς!

Αυτά τα δύο είδη έχουν πολύ διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Βέβαια, και τα δύο είναι κατοικίδια, τριχωτά κι έχουν τέσσερα πόδια και ουρά... Όμως οι γάτες δεν είναι μικροί σκύλοι. Αυτό το ξέραμε. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε, όμως, γιατί τους δίνουμε την ίδια τροφή;

Όχι σκυλίσιο φαϊ για τη γάτα!
Οι γάτες είναι πολύ παράξενες ως προς τις διατροφικές τους ανάγκες. Δεν πρόκειται για σκύλους μικρού μεγέθους...

Η βασική διαφορά ανάμεσα σε γάτες και σκύλους είναι πως οι γάτες είναι σαρκοφάγα κι έχουν ανάγκη μια δίαιτα βασισμένη στο κρέας και τα παράγωγά του. Κάποια συστατικά που χρειάζονται υπάρχουν μόνο σε ζωικές πηγές. Οι σκύλοι από την άλλη είναι παμφάγα. Έτσι οι σκυλοτροφές έχουν μεγαλύτερη αναλογία δημητριακών και στερούνται κάποιων από τα συστατικά που χρειάζονται οι γάτες.

Oι διαφορές

Η ταυρίνη: ένα αμινοξύ κρίσιμο για την υγεία της γάτας βρίσκεται μόνο σε ζωικούς ιστούς. Η στέρησή της  μπορεί να οδηγήσει μια γάτα σε τύφλωση ή να προκαλέσει καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα. Η τύφλωση που προκαλείται από έλλειψη ταυρίνης πρωτοπαρατηρήθηκε σε γάτες που τρέφονταν αποκλειστικά με σκυλοτροφή...

Η βιταμίνη Α: οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν Β-Καροτίνη σε βιταμίνη A. Οι γάτες τη χρειάζονται προ-διαμορφωμένη, όπως συναντάται μόνο σε ζωικούς ιστούς.

Το αραχιδονικό οξύ: ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ που οι σκύλοι συνθέτουν από το λινολεϊκό οξύ. Για τη γάτα αυτό είναι αδύνατο. Έτσι το λιπαρό αυτό οξύ πρέπει να συμπεριληφθεί στη διατροφή της. Και το αραχιδονικό οξύ συναντάται μόνο σε ζωικούς ιστούς.

Η πρωτεΐνη: Οι γάτες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε πρωτεΐνη από τους σκύλους γιατί χρησιμοποιούν την πρωτεΐνη ως πηγή ενέργειας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν πρέπει να δίνετε σκυλοτροφή στη γάτα σας.

Γιατί η γατοτροφή είναι ακριβότερη;
H γάτα είναι σαρκοφάγο. Ο οργανισμός της δεν της επιτρέπει να χρησιμοποιεί την φυτική πρωτεΐνη όπως κάνουν οι σκύλοι. Γι’αυτό οι γατοτροφές σε κονσέρβα, με κύριο συστατικό το κρέας ή το ψάρι κοστίζουν περισσότερο από τις αντίστοιχες σκυλοτροφές που εμπεριέχουν και σόγια.

Λίγες μπουκιές από το πιάτο του σκύλου δεν αποτελούν πρόβλημα. Προσέξτε μόνο μην γίνει συνήθεια...

Όχι γατίσιο φαγητό για τους σκύλους
Δεν πρέπει να δίνετε στο σκύλο γατοτροφή, αφού δεν έχει φτιαχτεί για σκύλους. Αποτελεί κακή δίαιτα. Όμως έχει καλύτερη γεύση. Έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να μάθετε στον σκύλο σας να αφήνει ήσυχο το πιάτο της γάτας. Mια μπουκιά που και που δε θα τον βλάψει. Mόνο προσέξτε, μην αποκτήσει ο κούταβος την κακή (διατροφικά) συνήθεια αλλά και τη λανθασμένη (πολιτικά) αντίληψη πως το πιάτο της γάτας του ανήκει, γιατί τα πράματα μπορεί να… αγριέψουν!

ΓAB Συμβουλή:
Είναι καλύτερα να ταΐζετε τα κατοικίδιά σας χωριστά, σε διαφορετικούς χώρους. Προσπαθήστε να κρατήσετε το σκύλο μακριά από το φαγητό της γάτας, τοποθετώντας το σε σημείο απρόσιτο για το σκύλο, π.χ. κάπου ψηλά, όπως ένα τραπέζι.

Πηγή interpet